06.10.2020      449      0
 

Голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО провів нараду із сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад


Сьогодні, 06 жовтня, голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО провів нараду із сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад.

Першим розглянули питання про підготовку та проведення чергових місцевих  виборів 25 жовтня 2020 року в умовах карантинних обмежень, вимоги до матеріально-технічного забезпечення  дільничних виборчих комісій, порядок передачі/списання виборчих скриньок. Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Антоніна ПЕТРЕНКО поінформувала про особливості проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року: нова територіальна основа (54 депутати районної ради; новий район охоплює 19 сільських та 7 міських об’єднаних територіальних громад); різні системи проведення виборів депутатів сільських рад (до 10 тисяч населення – самовисуванці та за поданням політичних партій – 5 громад, більше 10 тисяч населення – виключно за партійними списками – 3 громади); дотримання вимог протиепідемічних заходів (масковий режим, наявність дезінфікуючих засобів, соціальна дистанція, температурний скринінг, особиста ручка у виборця, тощо). Антоніна Анатоліївна зазначила, що відповідно до ст. 211 Виборчого кодексу органи місцевого самоврядування та виконавчої влади повинні сприяти у роботі виборчих комісій: надати приміщення, забезпечити технічними засобами, обладнанням та інвентарем, забезпечити засобами зв’язку, охороною; постановою ЦВК від 08.08.2020 № 164 (додатки 2, 3, 5) визначені вимоги до матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць  та норми забезпечення транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням та інвентарем, оргтехнікою та іншими матеріальними цінностями та звернула увагу, що списання виборчих скриньок можливе лише дільничними виборчими комісіямипід час виборчого процесу.

Голова РДА Володимир КЛИМЕНКО наголосив на співпраці всіх учасників виборчого процесу та дотриманні вимог, встановлених чинним законодавством, з метою підготовки та проведення чергових місцевих  виборів на належному рівні.

Про реалізацію повноважень у сфері житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля доповів начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петро ДАНИЛІШИН. Петро Іванович окреслив найбільш актуальні питання галузі.

Про співфінансування районної “Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та  виробничого  середовища  на  2017-2020  роки” доповів начальник управління праці та соціального захисту населення райдержаміністрації Сергій КОВАЛЬ.

Не менш актуальним питанням, яке розглянуто на нараді із сільськими головами, керівниками ОТГ є питання передачі закладів освіти в об’єднані територіальні громади. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила ГРИГОРЧУК поінформувала, що з 01 січня 2021 року заклади освіти, які перебувають у підпорядкуванні відділу освіти, перейдуть на баланс новоутворених об’єднаних територіальних громад. Однак, для того, щоб цей процес був проведений в межах чинного законодавства та у визначений термін, необхідно виконати підготовчі роботи, які пов’язані, в першу чергу, із тендерними закупівлями. Також Людмила Василівна запропонувала очільникам громад долучитися до створення Центру професійного розвитку педагогічних працівників об’єднаних територіальних громад Черкаського району та утримання Інклюзивно-ресурсного центру Черкаського району на умовах співфінансування.

Голова РДА Володимир КЛИМЕНКО звернув увагу на необхідність підтримки освітньої ланки району та функціонування районного методичного та інклюзивного центрів з метою покращення якості освітніх послуг, допомоги педагогічним працівникам та організації освітнього процесу в районі на високому рівні.

На завершення, учасники наради обговорили питання утримання місцевої пожежної охорони, сплати орендної плати за землю.

За підсумками наради надано відповідні доручення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *