31.07.2020      444      0
 

Яснозірці мають можливість лікуватися шляхом телемедичних онлайн-консультацій


Три комплекти спеціальних валіз з діагностичним обладнанням для запровадження системи телемедицини вручили Яснозірській амбулаторії загальної практики сімейної медицини голова райдержадміністрації Володимир КЛИМЕНКО, голова районної ради Олексій СОБКО, спільно з першим заступником голови РДА Миколою ТУРИКОМ, головним лікарем комунального некомерційного підприємства «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Черкаської районної ради Ганною ПАНТЮХІНОЮ та виконуючим повноваження Яснозірьського сільського голови Наталією ЗВАРИКОЮ.

Тепер можна здійснювати миттєвий обмін інформацією між лікарями для телемедичних онлайн-консультацій. Мобільно-діагностичні комплекси мають вигляд компактної валізи, всередині якої знаходиться сучасне обладнання для роботи системи телемедицини.

Усі медичні валізи укомплектовано сучасними електрокардіографом, апаратом для вимірювання рівня глюкози та холестерину, тонометром і автоматичним термометром. Є у кожній валізі також портативний спірометр, стетоскоп, пульсоксиметр та відеокамера.

Яснозірці мають можливість лікуватися шляхом телемедичних онлайн-консультацій

Нова система телемедицини отримала позитивний відгук від лікарів і пацієнтів. Тож фельдшери отримали можливість проводити дослідження на місці й оперативно передавати інформацію сімейному лікарю. Той, за потреби, може замовити консультацію лікаря-спеціаліста центральної районної лікарні (ЦРЛ), який готовий проконсультувати за 10-15 хвилин. До встановлення діагнозу й призначення лікування можуть підключитися також досвідчені фахівці обласної лікарні.

Запровадження лікування шляхом телемедичних онлайн-консультацій дасть змогу лікарям кваліфіковано та оперативно надавати медичні послуги, а головне жителі села Яснозір’я зможуть отримувати якісне лікування.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *