15.07.2020      567      0
 

У Черкаському районі відбулися заходи до Дня українських миротворців


Сьогодні, голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО спільно з керівниками Черкаської районної ради провів засідання круглого столу з нагоди Дня українських миротворців. Участь у засіданні взяли учасники бойових дій (миротворчих операцій), керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі.

На початку заходу голова райдержадміністрації Володимир КЛИМЕНКО подякував миротворцям, які у різні роки брали участь у врегулюванні воєнних конфліктів з миротворчою місією, за проявлену мужність, витримку, відданість державі, активну громадянську позицію. – Сьогодні ми зібрали цей круглий стіл “в родинному колі” для того, щоб зрозуміти, які є проблемні питання, побажання, пропозиції з метою подальшого їх вирішення та врахування під час наступних зустрічей, – наголосив Володимир Андрійович.
У свою чергу заступник голови районної ради Сергій СТЕПАНЮК зазначив, що миротворчий рух – один з факторів імплементації молодої української держави на світовому рівні і наші миротворці зробити значний внесок у його розвиток, адже брали участь у багатьох миротворчих операціях.
Голова Черкаської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир САФРОНЕНКО висловив слова вдячності керівникам району за підтримку організації та акцентував увагу на подальшій співпраці.
У ході засідання Почесними грамотами Черкаської районної державної адміністрації та Черкаської районної ради нагороджено двох учасників миротворчих операцій: КОВАЛЬСЬКОГО Миколу Васильовича та ДЯДЮРУ Віталія Віталійовича.

Про забезпечення пільговими ліками ветеранів війни (учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни) поінформувала головний лікар КНП “Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради Ганна ПАНТЮХІНА. Заступник головного лікаря КНП “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради Володимир АВЕР’ЯНОВ поінформував про надання медичної (стаціонарної) допомоги учасникам бойових дій.
Соціальний захист та пенсійне забезпечення ветеранів війни обговорили за участі начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Сергія КОВАЛЯ та заступника начальника Черкаського відділу обслуговування громадян № 3 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Ганни РЕНЖИНОЇ.

У ході обговорення питань учасники миротворчих операцій висловили побажання щодо збільшення переліку пільгових ліків, своєчасного забезпечення інсулінами та організації пільгового перевезення для учасників бойових дій. Очільники району взяли на особистий контроль проблемні питання та наголосили, що сприятимуть їх вирішенню на обласному, районному та місцевому рівнях.

Після засідання круглого столу, голова райдержадміністрації Володимир КЛИМЕНКО, голова районної ради Олексій СОБКО, заступник голови районної ради Сергій СТЕПАНЮК, сільський голова Степанківської об’єднаної територіальної громади Ігор ЧЕКАЛЕНКО, учасники бойових дій (миротворчих операцій) поклали квіти до пам’ятного знаку, встановленого на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, у с. Степанки та вшанували пам’ять загиблих побратимів, учасників миротворчих операцій, бойових дій на території інших держав.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *