13.07.2020      397      0
 

Підготовка до нового опалювального сезону 2020


10 липня голова районної ради Олексій Собко спільно з головою райдержадміністрації Володимиром Клименком, за участі заступника голови районної ради Сергія Степанюка, представників комунального підприємства теплових мереж Черкаського району провели нараду щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства й соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 років.

За словами голови районної ради Олексія Собка, такі наради будуть проводитися щотижнево з єдиною метою своєчасного початку опалювального сезону. Районна рада, як власник підприємства, дуже зацікавлена в тому, щоб підприємство своєчасно розпочало опалювальний сезон 2020-2021 років. Ще більше в цьому зацікавленість районної державної адміністрації, оскільки це питання знаходиться на постійному контролі в обласній державній адміністрації та Міністерстві розвитку громад та територій України.

Головний інженер, виконуючий обов’язки директора Комунального підприємства теплових мереж Черкаського району Микола Цюра поінформував присутніх про те, що на підприємстві крім проведення поточних ремонтів приміщень та проведення повірок обладнання проводиться робота по стягненню заборгованості за надані послуги.

Зокрема, до суду направлені матеріали по стягненню 285 тисяч гривень заборгованості з ПАТ «Птахофабрика 1 Травня» с. Хутори. Також населення села Хутори активізувало сплату заборгованості. Червонослобідська сільська рада готова надати соціально незахищеним верствам населення безповоротну фінансову допомогу на переведення квартир на індивідуальне опалення.

В свою чергу начальник відділу житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування, енергетики та захисту довкілля управління управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Черкаської районної державної адміністрації Інна Меланіч повідомила, що за інформацією керівництва Комунального підприємства теплових мереж Черкаського району ступінь готовності до початку опалювального сезону складає 35 відсотків. На сьогоднішній день обласна державна адміністрація вимагає 40 відсотків, а станом на 15 липня – 50 відсотків готовності підприємства до початку опалювального сезону 2020-2021 років.

Головний бухгалтер КПТМ Олександра Назаренко доповіла присутнім про основні фінансові показники, якими оперує підприємство .

Голова районної ради Олексій Собко нагадав, що кожного року районна рада докладала максимум зусиль для своєчасного початку опалювального сезону. Цього року ситуація складається так, що районний бюджет не виконується, тому немає можливості профінансувати всі взяті зобов’язання, не кажучи вже про додаткове виділення коштів на підтримку комунального підприємства. Сільські голови об’єднаних територіальних громад також заявляють про зменшення фінансової підтримки комунального підприємства.

Підсумовуючи, було вирішено з даного питання зібратися додатково 14 липня цього року. До цього часу активізувати роботу з боржниками як за надані послуги, так і за використання майна. Співпрацювати з сільськими головами об’єднаних територіальних громад щодо надання фінансової підтримки з метою своєчасного початку опалювального сезону у їхніх громадах.

За інформацією організаційного відділу виконавчого апарату Черкаської районної ради


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *