16.06.2020      834      0
 

У с. Будище відкрито медичну амбулаторію


Сьогодні голова Черкаської ОДА Роман БОДНАР, голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО, сільський голова Григорій ПРИХОДЬКО та лікар загальної практики – сімейний лікар Валентин ФІЩУК відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини у с. Будище.

Новенька будівля із сучасним медичним обладнанням, меблями та усіма зручностями. Тут надають послуги 2 сімейні лікарі, з якими вже підписали декларації понад 3 тис місцевих жителів. 

У амбулаторії виконали робіт на загальну суму 5, 66 млн грн, зокрема:

– будівельні роботи;

– закупівля технологічного обладнання;

– закупівля медичного обладнання.

– Важливо покращувати якість надання медичних послуг саме у сільській місцевості. Комфортні умови потрібні і пацієнтам, і лікарям. Це ж стосується і санітарних умов в маніпуляційних, оглядових кімнатах. У цих приміщеннях відповідні умови є. Важлива і заробітна плата лікарів, внаслідок реформи вона значно підвищилася, що є додатковою мотивацією. Невід’ємна складова комплексності – мобільність, а саме забезпечення транспортом та дорогами. Якість життя – це якість і медичних послуг,  – зауважив голова Черкаської ОДА Роман БОДНАР.

– Здоров’я є найважливішим з прав людини та найвищою людською цінністю від якої залежить економічний, фізичний та духовний потенціал суспільства. З досвіду розвинених країн відомо, що більше 80 відсотків проблем із здоров’ям людини можна розв’язувати на первинному рівні охорони здоров’я. Саме тому розвиток сімейної медицини на селі є пріоритетним. Адже важливо, щоб жителі сільських місцевостей мали змогу одержувати якісні медичні послуги, – наголосив голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *