04.06.2020      395      0
 

Голова Черкаської РДА провів нараду із сільськими головами


Сьогодні, 04 червня, голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО провів нараду із сільськими головами, головами об’єднаних територіальних громад.

Перед початком наради Володимир Андрійович наголосив, що йому дуже приємно повернутися у Черкаський район, працювати на благо Черкаського району та звернувся до сільських голів, керівників ОТГ з проханням комунікувати з метою спільного розгляду та вирішення проблемних питань.

У свою чергу сільський голова с. Свидівок Світлана ВОВК зауважила, що якщо є підтримка, то легко працювати і досягати бажаних результатів. Люди люблять, щоб до них відносилися так, як до самих себе, резюмувала Світлана Миколаївна.

До виступу було запрошено начальника Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Олександра ГРИЦЕНКА, який поінформував про роботу служби зайнятості в карантинний період, зокрема надання допомоги роботодавцям по частковому безробіттю.

 – Ця допомога надається роботодавцям з числа суб’єктів малого та середнього підприємництва, які зупинили (скоротили) діяльність за період карантину, для покриття витрат на зарплату робітникам, яким скорочений робочий час. Потім роботодавець переказує ці кошти своїм працівникам, – роз’яснює Олександр Миколайович, – право на допомогу мають застраховані особи, з якими роботодавець оформив трудовий договір (крім осіб, які отримують пенсію, та осіб, які працюють за сумісництвом). Допомога не надається в разі наявності у роботодавця заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску. Розмір допомоги встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку 2/3 тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові, але не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати.

Не менш актуальне питання, яке розглянуто на нараді із сільськими головами, головами об’єднаних територіальних громад, це – ремонт доріг.

Про хід виконання ремонтних робіт на автошляхах Черкаського району та плани на майбутнє доповів начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петро ДАНИЛІШИН.

До обговорення порушеного питання долучилися голова районної ради Олексій СОБКО та сільські голови, керівники ОТГ.

Голова райдержадміністрації наголосив, що триматиме на особистому контролі це питання. Якість виконаних робіт по кожному об’єкту – це принципова позиція. Це – для наших людей. І, якщо ви бачите, що роботи виконані абияк, інформуйте. У свою чергу, я буду надавати відповідну інформацію голові обласної державної адміністрації для відповідного реагування, –  зазначив очільник району.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *