03.06.2020      1548      0
 

Голова Черкаської РДА відвідав з робочим візитом сироварню «Пані Коза»


Сьогодні, 03 червня, голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО з робочим візитом відвідав сироварню «Пані Коза» сільськогосподарського кооперативу «Обиштинові зорі», що у с. Первомайське (Тубільцівська сільська рада).

Cімейна ферма виготовляє продукцію з козячого та коров’ячого молока, отриманого від власних тварин.

Скаморца, халумі, авторські сири такі, як: журавлинка, мексиканець, Миколаївський (виготовляється зі змішаного коров’ячого та козиного молока), Італієць в травах, Баварець з темним пивом і травами, Обиштин з чорнилами каракатиці (має мармуровий вид). Також своїм різноманіттям вражають класичні сири: Россо, Голландець, бринза тощо, та м’які сири: кротен в попелі, бурата тощо. У цілому більше трьох десятків видів продукції виготовляють в цьому кооперативі за принципами натурального сироваріння.

Започаткували тутешню справу три роки тому подружжя Ігор та Вікторія Бойправ. Вони – переселенці з Криму, і нині в Черкаському районі всією родиною розвивають сирне виробництво та інші різновиди молочної продукції.

Для сироварні придбано необхідне обладнання – сироробний котел, пневматичний прес, охолоджувач молока, прес для сиру, аналізатор для молока та ін. Все, для того, щоб задовольнити потреби найвибагливіших споживачів та виробляти унікальні сири.

Важливо, що сьогодні в господарів попит значно перевищує пропозицію. Сировари ж натомість не планують зупинятися, а навпаки – розширювати масштаби. Для цього, звісно, необхідно придбати додаткове обладнання, облаштувати територію для більш комфортних умов перебування тварин та ін. Утім господарі налаштовані на активну діяльність в подальшому з бажанням зберегти марку, якість та клієнта.

Голова Черкаської РДА зазначив, що сьогодні держава приділяє значну увагу аграрному сектору, зокрема в частині вигідного кредитування. Очільник району побажав збільшення попиту на виробництво, конкурентоспроможності на вітчизняному ринку і пообіцяв допомогу та підтримку в подальшому розвитку кооперативу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *