02.06.2020      400      0
 

Володимир Клименко: про ситуацію, яка склалася щодо надання благодійної допомоги до Дня захисту дітей


Голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир Клименко прокоментував ситуацію, яка склалася щодо надання благодійної допомоги до Дня захисту дітей на власній Фейсбук-сторінці. Далі – пряма мова:

“Cьогодні провів робочу нараду, на якій розглянули ситуацію, яка виникла у зв’язку з наданням благодійної допомоги категорійним сім’ям до Дня захисту дітей. Інформація, розповсюджена у соціальних мережах, не об’єктивно відображає допомогу, надану волонтерами, громадськими організаціями, приватними підприємцями.

Вчора, 01 червня, громадська організація Черкаський районний комітет багатодітних сімей, дітей-сиріт та дітей-інвалідів проводила акцію з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей у селах Будище, Свидівок, Мошни, Шелепухи, Яснозір’я, Тубільці, Кумейки.

Головою Комітету багатодітних сімей, дітей-сиріт та дітей-інвалідів Вурсіченко Ніною Миколаївною та членами організації проводилася видача продовольчих пакетів. В один пакет включено: хліб, олія, макаронні вироби, цукор, вода, солодкі дитячі палички. Хліб у кількості 100 одиниць надано громадською організацією «Сини Черкащини», решта продуктів закуплено за рахунок коштів, які виділені ГО “Комітет багатодітних сімей, дітей-сиріт та дітей-інвалідів” з районного бюджету в сумі 5 тис. грн. Комітетом було вручено всього 78 пакетів з продуктами харчування.

Цього ж дня гуманітарну допомогу надано благодійною організацією «Благодійний фонд «Уманський центр допомоги» у вигляді одягу та взуття у селах Кумейки, Тубільці, Свидівок, Яснозір’я.

Ніна Миколаївна Вурсіченко очолює Комітет не перший рік, співпрацює з багатьма громадськими організаціями, волонтерами, благодійниками, сама є багатодітною мамою і піклується про долю інших родин, як про свою.

Я сама виховую 5 дітей і розумію, що не кожна сім’я може забезпечити себе найнеобхіднішим, тож стурбована та обурена як висвітлено захід у соціальних мережах та засобах масової інформації, – зауважила Ніна Миколаївна. Допомога, надана категорійним сім’ям – важлива. Такі акції проводяться щороку. Шкода, що деякі активісти маніпулюючи дітьми, намагаються заробити собі визнання.

Не зважаючи на карантинні обмеження та складні фінансові часи, небайдужі люди відгукнулися та долучилися до благодійної акції. Дуже легко критикувати тих, хто робить, ніж тих, хто не приклав зусиль для того, щоб діти відчули турботу.

Волонтер, голова громадської організації «Сини Черкащини», Сергій Лимар, який більше 5 років надає благодійну допомогу категорійним сім’ям району та приймає участь у святах, які проводяться для діток-інвалідів, сиріт та з малозабезпечених родин, також обурений дописами у ЗМІ. Пан Сергій за власною ініціативою закупив борошно, допоміг спекти свіжий запашний хліб для багатодітних родин та надав автотранспорт для його привезення,

Напередодні 1 червня у пекарні ФОП Гусейнова Дениса, у нічну зміну, випікався хліб, щоб принести радість в українські родини, зазначає  Сергій Лимар, – але, добрі наміри стають лихими із злих вуст.

З метою забезпечення належної підтримки дітям, сім’ям з дітьми, враховуючи продовження карантинних заходів, соціальні працівники Черкаського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники управління праці та соціального захисту населення, служби у справах дітей райдержадміністрації відвідали сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Завдяки благодійникам надано допомогу (продуктові набори) 54 сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. У продуктові набори входило: сік, ковбаса варена, макаронні вироби, круасан, шоколад (допомога надана ТОВ «Абсолют-1»), яйця (допомога надана ПАТ «Птахофабрика «Перше травня»).

Дорогі земляки, жителі Черкаського краю! Закликаю всіх бути перш за все, людьми! Не ведіться на провокації, будьте щирими у своїх переконаннях і помислах! Адже діти ніколи не зрозуміють емоційних, політично заангажованих вчинків дорослих.

Висловлюю слова вдячності людям, які за покликом серця роблять добрі справи, та не чекають похвали, натомість отримують критику…

З повагою голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир Клименко”.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *