20.05.2020      1003      0
 

Актуальні питання сьогодення розглянуто на нараді із сільськими головами


Сьогодні, 20 травня, з дотриманням карантинних заходів, відбулася нарада райдержадміністрації з головами об’єднаних територіальних громад, сільськими головами.
У нараді взяли участь посадові особи районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі.

Заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро КОРЕНЮК ознайомив присутніх із питаннями порядку денного наради, які є актуальними насьогодні та потребують розгляду і вирішення.

Перед початком наради обговорено питання відновлення приміського транспортного сполучення та роботу громадського транспорту в районі.

Першим розглянуто питання співфінансування районної програми “Про проведення військово-лікарської експертизи з метою визначення ступеня придатності до військової служби в Черкаському районі на 2020-2021 роки” (далі – Програма). Програма прийнята відповідно до статей 6, 13, 27 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, статей 8, 16, 43 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та передбачає фінансування оплати праці медичних працівників, які працюють у районній медичній комісії для проведення медичного огляду призовників та військовозобов’язаних.
Військовий комісар Черкаського міськрайонного військового комісаріату Ігор МАЛИМОН поінформував про організацію та проведення підготовчих заходів до початку призову громадян України на строкову військову службу у 2020 році, зокрема попередній медичний огляд, обстеження, вивчення призовників, забезпечення роботи медичної призовної комісії.

Головний лікар КНП “Черкаська центральна районна лікарня ” Черкаської районної ради Микола ГУСЬКОВ наголосив, що у зв’язку з реформуванням вторинної ланки галузі охорони здоров’я з 01 квітня 2020 року змінено форму та принципи фінансування зазначених медичних установ, які насьогодні не мають змоги оплачувати роботу медичної комісії, задіяної для проведення медичних оглядів військовозобов’язаних та призовників.
З метою забезпечення роботи медичної призовної комісії та проведення призову громадян України на строкову військову службу у 2020 році головам об’єднаних територіальних громад, сільським головам рекомендовано долучитися до співфінансування Програми.

Неменш важливі питання порушив у своїй доповіді начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петро ДАНИЛІШИН, а саме: про шляхи вирішення основних екологічних проблем району – стан річок, утилізація відходів, охорона земель від підтоплення, проведення обстеження грунтів; про взяття на баланс об’єднаними територіальними громадами багатоповерхових будинків та створення ОСББ; про стан підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Про порядок закінчення навчального року, організацію зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, підготовку до нового навчального року та відновлення роботи дитячих садків, поінформувала начальник відділу освіти Людмила ГРИГОРЧУК. Людмила Василівна наголосила на дотриманні рекомендацій профільних міністерств при відновленні роботи навчальних закладів.

Про підготовку до чергових місцевих виборів, зміну виборчого законодавства доповіла начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Антоніна ПЕТРЕНКО. Антоніна Анатоліївна звернула увагу на загальну доступність виборчих дільниць, забезпечення їх пандусами; зміну місця розташування виборчої дільниці у разі потреби та наявність виборчих скриньок і їх стан, а також запропонувала алгоритм дій для усунення тих чи інших недоліків.

Наприкінці наради обговорено питання можливої передачі котелень на баланс Руськополянської, Червонослобідської об’єднаних територіальних громад.

За підсуками наради надано відповідні доручення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *