03.04.2020      879      0
 

У Черкаському районі створено мобільну групу для перевірки діяльності суб’єктів господарювання в умовах карантину


За даними Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України станом на 10.00 год. 3 квітня 2020 року в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID – 19, з них 23 – летальних, 19 пацієнтів одужали. В області зафіксовано 55 випадків зараження коронавірусом COVID – 19. 

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 зі змінами відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 № 215 та від 25.03.2020 № 239, що стосуються продовження обмежувальних заходів в Україні до 24 квітня 2020 року та посилення контролю за дотриманням карантинних заходів, самоізоляції хворих та осіб, які потребують самоізоляції внаслідок контакту з хворими.

Також дозволено певні види діяльності з обов’язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також використання засобів індивідуального захисту.

Враховуючи вищевикладене, 02 квітня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому вирішено:

1. Створити мобільну групу для перевірки діяльності суб’єктів господарювання в умовах обмежувальних заходів пов’язаних з недопущенням розповсюдження коронавіросної хвороби, яка передбачає перевірку об’єктів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, ринків на предмет дотримання ними норм та обмежень, що діють на час карантину у складі:

Керівник мобільної групи – начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Черкаської районної державної адміністрації Данилішин Петро Іванович;

Члени групи:

Головний спеціаліст відділу інфраструктури, економіки, агропромислового розвитку, бухгалтерського обліку та кадрового забезпечення управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Старун Світлана Володимирівна;

Начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Меланіч Інна Миколаївна;

заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Рибак Валентин Миколайович;

начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Семушин Павло Валерійович;

головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Заболотній Василь Вікторович;

головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кайнара Олександр Васильович;

головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кузнець Валентина Степанівна;

провідний лікар відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кушнір Андрій Миколайович;

фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лещенко Надія Іванівна;

2. До складу робочої групи під час здійснення перевірок долучати дільничних інспекторів поліції Черкаського районного відділення поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за місцем дислокації об’єктів, які перевіряються.

3. Мобільній групі почати роботу з 06 квітня 2020 року.

4. Керівнику мобільної групи перед початком роботи проводити інструктаж, а по завершенню – надавати щоденний звіт щодо проведеної роботи з фотофіксацією.

5. У разі виявлення порушень та недоліків у роботі закладів, акти перевірки негайно направлятимуть до правоохоронних органів для відповідного реагування.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *