31.03.2020      1660      0
 

Про заборону відвідування населенням лісових масивів та продовження карантинних заходів, у зв’язку з COVID-19


30 березня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації. На засіданні розглянуто питання: – про пожежі в природних екосистемах Черкаського району; – про заходи щодо запобігання поширенню на території Черкаського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID – 19.

1. Через відсутність опадів та тривалу засуху у Черкаському районі протягом тривалого періоду утримується високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки. Це, в свою чергу, призвело до зростання кількості пожеж в лісах, на торфовищах та в природних екосистемах. В останній час підрозділи Державної пожежної охорони, Місцевої пожежної охорони Черкаського району, місцевої пожежної охорони смт. Ірдинь, місцевої пожежної охорони Степанківської об’єднаної територіальної громади та пожежні підрозділи ДП “Черкаське лісове господарство” щодня виїжджають на гасіння пожеж в лісах та на торфовищах. На теперішній час пожежні підрозділи зайняті ліквідацією пожежі на торфовищі Ірдинь.

27.03.2020 сталася масштабна пожежа очерету, яка перейшла на лісовий масив в районі села Леськи.

Враховуючи карантинні обмеження пов’язані із запобіганням розповсюдження коронавірусної інфекції, суху погоду, високий клас пожежної небезпеки, та з метою недопущення виникнення масштабних пожеж в екосистемах району, комісія вирішила заборонити відвідування населенням лісових масивів та торфовищ, в`їзду до них транспортних засобів на період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки та забезпечити своєчасне залучення сил цивільного захисту та місцевого населення до гасіння пожеж на початкових стадіях їх виникнення.

2. За даними Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України станом на 10.00 год. 31 березня 2020 року в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID – 19, з них 13 – летальних, 8 пацієнтів одужали. В області зафіксовано 50 випадків зараження коронавірусом COVID – 19. 

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 239 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211, зі змінами внесеними постановою КМУ від 16.03.2020 № 215, що стосуються продовження обмежувальних заходів в Україні до 24 квітня 2020 року.

Також дозволено певні види діяльності з обов’язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також використання засобів індивідуального захисту. Враховуючи викладене, комісія вирішила:

заборонити до 24 квітня 2020 року роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

а) торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

б) провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

в) торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

заборонити до 24 квітня 2020 року регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському та міжміському сполученні, крім перевезення:

а) легковими автомобілями;

б) службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

З повним текстом протоколу позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС можна ознайомитися за посиланням: https://cherkassyrda.gov.ua/wp-content/uploads/2020/03/protokol-13-teb-ta-ns.pdf


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *