26.03.2020      545      0
 

Із районного бюджету виділили кошти для фінансування протиепідеміологічних заходів


25 березня вібулася сорок третя позачергова сесія Черкаської районної ради, яка пройшла в закритому режимі в умовах карантинних заходів.

Перед початком роботи сесії були проведені засідання постійних комісій районної ради з питань регламенту, законності, правопорядку, депутатської етики та місцевого самоврядування, з питань бюджету, фінансів, інвестиційної політики та соціального забезпечення та з питань економічного розвитку села, комунальної власності та державної регуляторної політики, де обговорено питання, які пропонувалися до розгляду на сесії.

Із районного бюджету виділили кошти для фінансування протиепідеміологічних заходів

Президія районної ради також провела засідання, на якому обговорено питання, запропоновані до розгляду на пленарному засіданні районної ради. Досить емоційно та жваво на Президії було обговорено питання про внесення змін до «Комплексної програми функціонування та розвитку районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, розташованих на території Черкаського району, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2018-2020 роки», адже питання протидії поширенню коронавірусу COVID-19 на сьогодні є основною і хвилюючою темою.

Із районного бюджету виділили кошти для фінансування протиепідеміологічних заходів

Під час формування порядку денного сесії було внесено 4 питання, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій районної ради.

Першим питанням заслухали зміни до «Комплексної програми функціонування та розвитку районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, розташованих на території Черкаського району, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2018-2020 роки» про які доповів головний спеціаліст з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Андрій Білоус. Зокрема включено до програми придбання медичних засобів індивідуального захисту, медичного обладнання, медикаментів та дезінфекаційних засоби тощо, для забезпечення захисту від зараження та лікування хворих від коронавірусної інфекції на що виділено кошти з районного бюджету в сумі 400,0 тисяч гривень.

Із районного бюджету виділили кошти для фінансування протиепідеміологічних заходів

Одноголосно було проголосовано внесення змін до районної Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2017-2021 роки, якими передбачено витрати з районного бюджету в сумі 5,0 тисяч гривень на придбання індивідуальних засобів захисту працівникам управління праці та соціального захисту населення Черкаської райдержадміністрації в період запобігання поширенню коронавірусу (COVID-19), адже вони щодня надають послуги по оформленню та нарахуванню відповідних житлових субсидій жителям району.

Також було внесено зміни до «Програми заходів з надання послуг по транспортуванню неідентифікованих тіл померлих з місць виявлення на території Черкаського району на 2019-2020 роки».

Із районного бюджету виділили кошти для фінансування протиепідеміологічних заходів

Враховуючи актуальність питання було одноголосно підтримано зміни до районного бюджету на 2020 рік, про які доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот. Зокрема для можливості ліквідації наслідків надзвичайної ситуації додатково до резервного фонду районного бюджету спрямовано кошти в сумі 500,0 тисяч гривень. На запобігання виникнення та поширення, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемії та пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) з районного бюджету виділено комунальному некомерційному підприємству «Черкаська центральна районна лікарня» кошти в сумі 600,0 тисяч гривень, комунальному некомерційному підприємству «Черкаська районна лікарня с. Мошни» кошти в сумі 200,0 тисяч гривень і комунальнму некомерційному підприємству «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» кошти в сумі 195,0 тисяч гривень. За рахунок субвенцій з Державного бюджету України та субвенцій сільських рад виділено комунальному некомерційному підприємству «Черкаська центральна районна лікарня» кошти в сумі 552,0 тисячі гривень для придбання кисневих концентраторів ОLV – 10, комунальному некомерційному підприємству «Черкаська районна лікарня с. Мошни» кошти в сумі 306,0 тисяч гривень для придбання дихальної апаратури та засобів захисту медичних працівників.

Із районного бюджету виділили кошти для фінансування протиепідеміологічних заходів

За інформацією організаційного відділу виконавчого апарату районної ради.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *