10.03.2020      343      0
 

Проходження опалювального сезону в закладах освіти району обговорено на нараді в РДА


Сьогодні, заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк провів робочу нараду за участі представників відділу освіти райдержадміністрації та комунального підприємства теплових мереж Черкаського району щодо проходження опалювального сезону у закладах освіти району.

За інформацією обласного гідрометцентру, метеоролічна зима на сьогодні так і не наступила. Зараз ми маємо погоду, яка відповідає температурним показникам квітня. Такого ще не було, не тільки на Черкащині, а й в Україні загалом. Середня температура цієї зими склала +1,7 градуса при нормі – мінус 4 морозу. Тобто на 6 градусів була вищою від кліматичної норми. Мінімальна температура ж сягала всього до 11 градусів морозу. Сьогодні третя доба, коли середня температура повітря вище 8 градусів.

Згідно з нормативними документами, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб зберігається в межах +8 і вище, є всі підстави відключати опалення.

Разом із тим, синоптики прогнозують: із середини березня температура повітря може знизитися.

Враховуючи ситуацію, яка склалася, на нараді вирішено продовжити опалювальний сезон у закладах освіти району та повернутися до розгляду порушеного питання ще раз, 18 березня.