21.02.2020      413      0
 

Актуальні питання сьогодення розглянуто на нараді із сільськими головами, головами ОТГ


Сьогодні, 21 лютого, заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк спільно з головою Черкаської районної ради Олексієм Собком провів розширену нараду за участі сільських голів, голів об’єднаних територіальних громад, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників установ, організацій району.

На сьогодні є ряд важливих питань, які необхідно розглянути і одне із них – це реформування медичної галузі в районі, – наголосив Петро Володимирович, – адже з першого квітня цього року медичні заклади вторинного рівня переходять на фінансування з Національної служби здоров’я України і для налагодження відносин з нею необхідно виконати ряд відповідних робіт.

Про діяльність комунального некомерційного підприємства «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Черкаської районної ради в рамках реформування медичної галузі доповіла головний лікар, яка відмітила, що на сьогодні установа заключила договір з НСЗУ та має відповідну ліцензію по наданню медичних послуг. 80 % населення району оформили декларації з сімейними лікарями КНП «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Поряд з тим, озвучила певні проблеми, а саме: потреба в сімейних лікарях, забезпечення сімейних лікарів якісними житловими умовами та умовами праці, покращення матеріально-технічної бази медичних амбулаторій.

Про готовність до відносин з Національною службою здоров’я України доповів головний лікар комунального некомерційного підприємства «Черкаська центральна районна лікарня» Черкаської районної ради Микола Гуськов. У своїй доповіді Микола Володимирович озвучив ряд проблемних питань, зокрема: надання стоматологічних послуг жителям району з 01.04.2020 (не входять до переліку гарантованих медичних послуг НЦЗУ), придбання мамографа для збереження здоров’я та життя жінок району, забезпечення роботи призовної медичної комісії у Черкаському об’єднаному міськрайонному військовому комісаріаті.

Про необхідність укомплектування призовної комісії та медичної призовної комісії медичними працівниками поінформував військовий комісар Черкаського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату Ігор Малимон.

Продовжив тему впровадження медичної реформи на вторинній ланці виконуючий обов’язки керівника комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни» Черкаської районної ради Олександр Кізян.

Також були розглянуті та обговорені питання: про утримання місцевої пожежної команди № 2 с. Леськи місцевої пожежної охорони Черкаського району, про співфінансування придбання обладнання для їдалень закладів загальної середньої освіти та про співфінансування ремонту доріг загального користування місцевого значення Черкаського району.

За підсумками наради надано відповідні доручення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *