18.02.2020      684      0
 

Відбулася нарада з керівниками сільгосппідприємств усіх форм власності, власниками пасік Черкаського району


Вчора, 17 лютого, за участі заступника голови Черкаської районної державної адміністрації Петра КОРЕНЮКА відбулася нарада з керівниками сільгосппідприємств усіх форм власності, власниками пасік Черкаського району.

Із вступним словом до присутніх звернувся начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петро Данилішин, який окреслив порядок денний наради та представив спікерів і учасників зібрання.

Першим розглянуто питання стану виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах АПК району у 2019 році, організації безпечного проведення весняно-польових робіт у 2020 році. Доповідачами з означеного питання стали: голова профспілки працівників агропромислового комплексу Черкаської області Марина ГОРЛАЧ, начальник Черкаського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Світлана РЕШЕТІЛОВА, начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері управління Держпраці в Черкаській області Анатолій КАРПЕНКО.

Доповідачі наголосили на дотриманні правил техніки безпеки на підприємствах агропромислового комплексу, проведенні інструктажів серед працівників, медичних оглядів та забезпеченні працівників спеціальним одягом та взуттям.

Неменш важливим є питання посилення заходів по недопущенню занесення вірусу високопатогенного грипу птиці на територію району. Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Черкаського РУ ГУ ДПСС у Черкаській області Василь ЗАБОЛОТНІЙ окреслив основні профілактичні заходи: безвигульне утримання птиці; завезення птиці лише з благополучних областей; забезпечення належних санітарних умов утримання птиці та використання безпечних кормів.

Про дотримання законодавства в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин та порядок реєстрації пасік та проведення щорічних протиепізоотичних заходів на пасіках присутніх поінформував начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Черкаського РУ ГУ ДПСС у Черкаській області Павло СЕМУШИН. Співдоповідачами з означеного питання були: провідний лікар епізоотолог Черкаської районної лікарні ветеринарної медицини Роман ПОПУДРІБКО та завідувач відділу селекції Українських степових бджіл і розвитку кормової бази національного наукового центру інституту бджільництва ім. Петра Прокоповича Петро Юзефович ЛІПСЬКИЙ.

Підводячи підсумки наради, заступник голови райдержадміністрації Петро КОРЕНЮК наголосив на важливості агропромислової галузі та взаємодії між органами державної влади, місцевого самоврядування та сільгоспвиробниками, фермерами району з метою підтримки та розвитку сільського господарства та звернув увагу на збільшення орендної плати за землю та офіційне працевлаштування робітників.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *