06.02.2020      427      0
 

“Згадуємо про далеку ту війну”


5 лютого – пам’ятна дата – 76-та річниця звільнення Черкаського району від нацистських окупантів.

Саме 5 лютого, над згарищами і полум’ям ще не стихлих боїв у Байбузах, Кумейках, Софіївці, Яснозір’ї, в серцях земляків знялося довгождане світло визволення.

Величезні зусилля було покладено для звільнення Черкаських земель від нацистської окупації, яка тривала два з половиною роки.

У 45 братських могилах на території нашого району поховано 3443 воїни. З них – тільки половина імен відомо.

У сільській бібіліотеці села Байбузи спільно з працівниками Будинку культури проведено інформаційно-просвітницький захід до 76 роковин визволення села від нацистських окупантів “Згадуємо про далеку ту війну”. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та розповідали спогади ветеранів війни. Спогади цих людей не повинні канути в літу, а залишитись нашим нащадкам для поповнення історії нашого краю.

У запеклих боях визволителі проливали кров, віддавали життя за кожен клаптик землі, за кожну вулицю, за кожну оселю.

На жаль, сьогодні маємо зовсім свіжі рани і могили. Майже 6 років, як тривають бойові дії на сході України. Гідні нащадки тих, хто виборов свободу у 1944-му році, відійшли у вічність, знову відстоюючи суверенітет та цілісність країни.

Пам’ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар перемоги найдорожче – життя.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *