06.02.2020      1255      0
 

На засіданні медичної ради підбито підсумки роботи закладів охорони здоров’я вторинної ланки за 2019 рік


5 лютого відбулося засідання Медичної ради  „Про підсумки роботи  галузі охорони здоров’я комунального некомерційного підприємства  „Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради та комунального некомерційного підприємства  „Черкаська районна лікарня с. Мошни” Черкаської районної ради за  2019 рік ”.

У засіданні взяли участь: заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро КОРЕНЮК, голова Черкаської районної ради Олексій СОБКО, заступник голови районної ради Сергій СТЕПАНЮК, головний лікар КНП “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради Микола ГУСЬКОВ, в. о. головного лікаря КНП “Черкаська районна лікарня с. Мошни” Черкаської районної ради Олександр КІЗЯН, медичні працівники цих закладів.

Мета і завдання, які стояли перед галуззю охорони здоров’я вторинної ланки у 2019 році були спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я, забезпечення населення району доступною і якісною медичною допомогою згідно з реальними потребами.

У ході впровадження медичної реформи, медичні заклади отримали статус комунальних некомерційних підприємств. Головна відмінність між комунальним закладом і комунальним некомерційним підприємством полягає саме у фінансуванні. Перехід з 1 квітня 2020 року на нову систему фінансування, яка передбачає отримання коштів в залежності від кількості та якості наданих послуг, вимагає оптимізації роботи підприємств, адже видатки будуть плануватися виключно із зароблених власне коштів. У районних лікарнях триває “болючий” процес оптимізації штатної чисельності медичних працівників.

Для отримання фінансування також необхідно обладнати робочі місця лікарів комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням, забезпечити умови для надання медичних послуг, у відповідності до вимог НСЗУ. Саме тому, у районних лікарнях активно впроваджується комп’ютиризація робочих місць, зокрема: для КНП “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради придбано комп’ютерного обладнання на загальну суму 37,8 тис. грн., сесією Черкаської районної ради виділено кошти на інформатизацію закладу в сумі 2 млн. грн. У КНП “Черкаська районна лікарня с. Мошни” Черкаської районної ради підібрано 5 комп’ютерів вже наявних в лікарні, заплановано придбати ще 10 нових комп’ютерів та 6 принтерів, в цілому заплановано облаштувати комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням 15 робочих місць лікарів, для цих потреб з районного бюджету вже виділено 600,0 тис. грн.

У ході засідання напрацьовано основні напрямки діяльності закладів охорони здоров’я вторинної ланки у 2020 році: впровадження медичної інформаційної системи, заключення договору з НСЗУ, укріплення та оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *