03.02.2020      418      0
 

Проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС


Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (далі – ГРВІ) залишається однією з найактуальніших проблем охорони здоров’я.

Щороку в районі понад 95% від зареєстрованих випадків інфекційних захворювань становлять грип та ГРВІ. Практично кожний шостий житель району хворіє на ці інфекції, а діти молодшого віку (до 3 років) хворіють по декілька разів.

На сьогодні, відповідно до даних, наданих відділом освіти, культури, молоді та спорту Черкаської районної державної адміністрації, 20% учнів шкіл району не відвідують школу
у зв’язку з захворюваннями на ГРВІ. В окремих школах кількість учнів, що хворіє сягає 28%. Мошнівська та Байбузівська ЗОШ І-ІІІ ступеню вже закриті, у зв’язку зі значною кількістю захворілих учнів. В Будищанській, Дубіївській ЗОШ І-ІІІ ступеню та Чорнявському НВК закриті декілька класів.

За інформацією КНП “Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради, у Черкаському районі кількість захворювань на ГРВІ не перевищує епідеміологічного порогу, але досить висока.

З метою належного реагування на ситуацію, що склалася, та недопущення збільшення кількості дітей хворих на ГРВІ, 31 січня у Черкаській районній державній адміністрації проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні розглянуто питання призупинення навчального процесу у загальноосвітніх навчальних закладах Черкаського району у зв’язку зі збільшенням захворювань учнів на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

За підсумками засідання прийнято відповідні рішення та призупинено навчальний процес у загальноосвітніх навчальних закладах району з 03 по 07 лютого 2020 року.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *