22.01.2020      504      0
 

Відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України


День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

22 січня 2020 року відбулися районні урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України “Одна Україна! Соборна країна!”, в яких взяли участь: заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро КОРЕНЮК, голова Черкаської районної ради Олексій СОБКО, заступник голови районної ради Сергій СТЕПАНЮК, керівник апарату райдержадміністрації Ігор ТРОЦЕНКО, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та їх колективи, громадськість.

Учасники заходу та присутні хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих Героїв України, які віддали своє життя за волю та незалежність держави.

Після відкриття урочистостей, до присутніх із вітальною промовою звернувся голова Черкаської районної ради Олексій СОБКО.

“Успіх побудови демократичної та міцної держави грунтується на наших спільних зусиллях, на дотриманні принципів незалежності, на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу, – наголосив Олексій Петрович, – ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею, мусимо підтримати і продовжити героїчні досягнення наших предків, оправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків”.

З Днем Соборності України учасників урочистого зібрання привітав заступник голови райдержадміністрації Петро КОРЕНЮК.

“У наш складний і напружений час, наша сила – у єдності,
у прагненні перетворити Україну у високо розвинену, квітучу державу. Так, у нас різні погляди на життя, різні політичні
та релігійні переконання. І, зрозуміло, що більшість із нас
не залишить, не відкине їх. Це природно. Та як би складно і важко нам не було, ми повинні мати мужність, терпіння, мудрість, аби з честю подолати труднощі, які виникають, – наголосив Петро Володимирович, – Працюймо в ім’я того, щоб український народ остаточно випростався, повернув окупований Крим і окремі райони Донеччини та Луганщини і підніс рідну державу до рівня найпотужніших європейських країн. Сили всім, стійкості й успіхів у цій справі! Зі святом нашого єднання! Слава Соборній Незалежній Україні!”

Україна – це вишитий рушник, задушевна пісня, запальний танок та хороша музика. Красивою та мелодійною піснею привітали учасників урочистого зібрання солісти Черкаського району.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *