09.01.2020      1167      0
 

У Черкаській районній державній адміністрації проведено нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад


Сьогодні, у Черкаській районній державній адміністрації відбулася нарада з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад, яку провели заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк та голова Черкаської районної ради Олексій Собко. У нараді взяли участь керівники стуктурних підрозділів райдержадміністрації, начальник Черкаського управління Головного управління ДПС у Черкаській області Юрій Кучеренко, начальник Черкаського районного відділення Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області Юрій Лобода, начальник Черкаського міськрайонного відділу управління ДСНС України в Черкаській області Андрій Хижняк, начальник Місцевої пожежної охорони Черкаського району Андрій Швед, керівник державного підприємства “Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області” Артем Фіалковський, інспектор Черкаського районного відділу філії Державної установи “Центр пробації” в Черкаській області Ірина Гуленко.

Перед початком наради Петро Володимирович поінформував про кадрові зміни, які відбулися у Черкаському районі та райдержадміністрації за останній період: начальником Черкаського районного відділення Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області призначено Юрія Сергійовича Лободу, керівником апарату Черкаської районної державної адміністрації призначено Троценка Ігоря Леонідовича.

Першим розглянули питання про забезпечення органами місцевого самоврядування виконання вимог законодавства з питань організації суспільно корисних робіт. Інспектор Черкаського районного відділу філії Державної установи “Центр пробації” в Черкаській області Ірина Гуленко поінформувала, що з прийняттям Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів”, на уповноважені органи з питань пробації покладено обов’язок виконання адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт. За виконання таких робіт порушнику нараховується плата, яка перераховується на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів. Призначаються суспільно корисні роботи на строк від ста двадцяти до трьохсот шістдесяти годин і виконуються не більше ніж вісім годин на день, а неповнолітніми – не більше як дві години.

Такі порушники перебувають на обліку в уповноваженому органі з питань пробації за місцем проживання. Вони викликаються до уповноваженого органу з питань пробації для проведення бесіди, під час якої їм роз’яснюється порядок та умови виконання стягнення, наслідки ухилення від виконання суспільно корисних робіт. Посадова особа органу пробації видає порушнику направлення для відбування стягнення на один з об’єктів визначений органами місцевого самоврядування. До відбутого строку суспільно корисних робіт зараховується тільки той час, протягом якого порушник виконував суспільно корисну роботу на визначених об’єктах.

Ірина Андріївна наголосила, що у разі ухилення порушника від виконання суспільно корисних робіт – він підлягає притягненню до адміністративної відповідальності, а у разі злісного ухилення – до кримінальної відповідальності в порядку, встановленому законом; та рекомендувала органам місцевого самоврядування району передбачити кошти в місцевих бюджетах на оплату суспільно корисних робіт.

Про утримання доріг загального користування місцевого значення району в зимовий період поінформував керівник державного підприємства “Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області” Артем Фіалковський.

У 2020 році на експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення у Черкаській області передбачено 146 млн. грн. на 100 млн. більше, ніж у минулому році. Ці кошти розподілено між районами згідно з протяжністю доріг.

У ході розгляду питання зимового утримання автомобільних доріг, порушено проблему деблокування важкогабаритного (великовагового) автотранспорту та вирішено розробити алгоритм дій і звернутися за відповідними роз’ясненнями до Укравтодору.

Про функціонування комунальних підприємств району в зимовий період, розробку проектів генеральних планів населених пунктів, інвентаризацію земель та проведення нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення доповів начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації (далі – Управління) Петро Данилішин.

Петро Іванович наголосив на вчасному поданні звітів до Управління та взаємодії і співпраці між працівниками райдержадміністрації та виконавчих комітетів сільських рад.

Начальник Черкаського управління Головного управління ДПС у Черкаській області Юрій Кучеренко поінформував про незаконний обіг і роздрібну торгівлю пальним, алкогольною продукцією та тютюновими виробами на території району.

Юрій Анатолійович рекомендував сільським головам долучитися до легалізації трудових відносин на території населених пунктів та збільшення надходжень по місцевих податках і зборах за рахунок збільшення орендної плати за землю.

Неменш актуальним питанням, яке розглянуто на нараді райдержадміністрації з головами об’єднаних територіальних громад, сільськими головами є функціонування місцевої пожежної охорони району.

Протягом 2019 року з метою забезпечення пожежної безпеки на території району, гасіння пожеж та загорань житлових будинків, надвірних споруд громадян, торф’яних угідь, лісу і лісових насаджень, інших об’єктів підрозділами Місцевої пожежної охорони Черкаського району здійснено 426 виїздів; надавалась допомога водіям транспортних засобів, які попали в снігові замети, забезпечувався проїзд на трасах від повалених дерев. Видатки на утримання МПО Черкаського району склали 37 065,98 грн, – поінформував начальник Місцевої пожежної охорони Черкаського району Андрій Швед.

Фінансування Місцевої пожежної охорони Черкаського району у 2020 році обмежене, тому за підсумками наради, рекомендовано головам об’єднаних територіальних громад, сільським головам розглянути можливість та долучитися до утримання місцевих пожежних команд.

Про проведення профілактичних рейдів-перевірок розважальних закладів району у вечірній та нічний час, де можуть перебувати неповнолітні діти поінформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Інна Походенко.

З метою недопущення бездоглядності дітей, профілактики правопорушень, шкідливих звичок, суїцидів у дитячому середовищі та підвищення правовової обізнаності молоді службою у справах дітей райдержадміністрації спільно із працівниками поліції, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу освіти райдержадміністрації у 2019 році проведено 16 профілактичних рейдів.

За підсумками розгляду питань порядку денного наради райдержадміністрації з головами об’єднаних територіальних громад, сільськими головами, прийнято відповідні рішення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *