04.10.2019      649      0
 

У Черкаській районній державній адміністрації проведено нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад


Сьогодні, у Черкаській районній державній адміністрації відбулася нарада з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад, яку провели заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк та голова Черкаської районної ради Олексій Собко. У нараді взяли участь керівники стуктурних підрозділів райдержадміністрації, військовий комісар Черкаського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату Ігор Малимон, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств району.

Першим розглянули питання про організацію виконання планового завдання із призову громадян України на строкову військову службу восени 2019 року в районі.  Військовий комісар Черкаського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату Ігор Малимон наголосив на серйозному та відповідальному ставленні до проведення виконавчими комітетами сільських рад оповіщення громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу восени 2019 року, та співпраці між органами місцевого самоврядування та військовим комісаріатом з метою виконання планових завдань.

Про запровадження обігу земель сільськогосподарського призначення доповів начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петро Данилішин.

Петро Іванович поінформував присутніх про норми законопроекту з означеного питання, які передбачають:

можливість купувати землю українськими фізичними та юридичними особами, територіальними громадами та безпосередньо державою; купівлю нерезидентами (виключаючи представників країни-агресора) тільки через реєстрацію компанії резидента в Україні;

позбавлені права купувати землю будуть фізичні та юридичні особи, іноземні держави, які потрапляють під дію закону “Про санкції”;

орендар отримує переважне право на купівлю земельної ділянки;

концентрація землі у власності визначена на рівні 15% області та 0,5% країни.

Сільські голови та керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств району долучилися до обговорення означеного питання.

Також на нараді розглянуто питання організації централізованого вивозу сміття та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на території району.

За підсумками наради надано відповідні доручення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *