30.09.2019      280      0
 

У Черкаській районній державній адміністрації проведено засідання комісії з питань ТЕБ та НС


У Черкаському районі протягом тривалого періоду утримується високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки, що призвело до зростання кількості пожеж в лісах, на торфовищах та в екосистемах.

30 вересня 2019 року заступником голови Черкаської районної державної адміністрації Петром Коренюком проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пожежі на торфовищі в адміністративних межах Білозірської об’єднаної територіальної громади за участю представників підприємств-лісокористувачів, місцевої пожежної охорони та мисливсько-рибальських господарств.

Упродовж минулого тижня підрозділи 2-го Державного пожежно-рятувального загону УДСНС України у Черкаській області спільно з місцевою пожежною командою с. Хацьки (Степанківська ОТГ) ліквідовують загоряння торфу на території Білозірської об’єднаної територіальної громади. Пожежа виникла на відкритій території в районі залізничної станції Піонерська. Площа пожежі становить 300 м2. На пожежі працюють: автоцистерна та 4 співробітники 2-го Державного пожежно-рятувального загону УДСНС України у Черкаській області та автоцистерна та 2 працівники місцевої пожежної команди с. Хацьки. Гасіння пожежі ускладнене відсутністю під’їзду до місця пожежі пожежної техніки та значною відстанню до водо джерел. Воду до місця пожежі підвозять від місця забору, яке розташоване на відстані більше 3 км.

З метою недопущення збільшення площі пожежі та виникнення масштабних пожеж в екосистемах району, комісією прийнято відповідні рішення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *