25.12.2023      78      0
 

В області затвердили план дій у разі водопілля


На Черкащині розпочинають штабну підготовку до весняних льодоходу, повені та паводків у 2024 році. Відповідний план дій затвердили на засіданні комісії з ТЕБ та НС під головуванням заступника очільника Черкащини Антона Царюка.

Планом заходів передбачено створення штабу для керівництва роботами, порядку взаємодії служб та порядку доведення інформації до населення про можливу загрозу. Також визначено заходи із забезпечення безперебійної роботи водозаборів, об’єктів водопостачання та водовідведення.

– Цього року Черкащина зазнала значного підтоплення територій під час весняного водопілля, – нагадав Антон Царюк. – Тоді, через розлив Дніпра, частково опинились села Черкаського та Золотоніського районів. Втім всі служби спрацювали злагоджено та скоординовано. Тож зараз спільно діємо на перспективу – узгодили план дій у разі повторення такого природного явища в області.

Зауважимо, нині водність річок на Черкащині доволі низька. По Дніпру вона становить 73%. 

Загалом на засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС затвердили план діяльності на наступний рік. Також розглянули питання  про затвердження плану основних заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2024 році, про стан забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою. 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *