09.10.2023      102      0
 

На Черкащині відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України


За організації Черкаської обласної державної адміністрації, разом з представниками центральних відомств, керівництвом обласної військової адміністрації, органами місцевого самоврядування відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України

Голова Черкаської районної військової адміністрації, Валерія Бандурко взяла участь у заході, обговоривши з іншими учасниками ряд важливих питань та викликів, які сьогодні стоять перед Черкащиною.

Серед них: стан готовності до опалювального сезону, якість та кількість споруд цивільного захисту населення, ліквідація наслідків російських атак у  регіоні, можливості громад у реабілітації військовослужбовців, а саме нарощування спроможностей.

Перше. Прийдешня зима легкою не буде, це очевидно. Всі знають підступність агресора. Пріоритетом залишається підготовка об’єктів критичної інфраструктури.

Друге. Безпека людей в громадах шляхом подальшого розвитку мережі захисних споруд. Своєчасне та адекватне реагування на безпекові виклики в умовах війни стало фундаментальною потребою громад. Що стосується Черкаського району, перед початком нового навчального року увага зосереджувалася на організації якісного та комфортного навчання дітей в закладах освіти, ефективному функціонуванні системи укриттів. Ці старання дали свій результат. На сьогодні у Черкаському районі по очно/змішаній формі навчаються 96% шкіл та 90% садочків.

Третє. Принципове питання – реабілітація військовослужбовців. Після тяжких поранень, бійці вчаться заново жити та стають прикладом сили й волі для інших. Психологічне та фізичне здоров’я – це питання якісного майбутнього життя як військовослужбовців,  так і їх рідних. У Черкаському районі на стадії реалізації один із таких проєктів.

Телеграм t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *