20.06.2023      124      0
 

Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста України продовжує допомагати територіальним громадам та забезпечувати місця компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб на Черкащині


16 червня з моніторинговим візитом команда Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України разом з партнером Canadian Red Cross відвідали м. Корсунь-Шевченківський.

При плідній співпраці з владою та активній роботі місцевих волонтерів, в місті Червоний Хрест України представлено такими напрямками:

-надання допомоги ВПО та потребуючим;

-мобільні медичні бригади;

-проєкт «Shelter»;

-співпраця з осередком ВПО.

Мобільна медична бригада відвідала представників Гірської об’єднано-територіальної громади(які зараз базуються в Корсуні) для допомоги. Внутрішньо переміщені особи Гірської громади мають змогу отримати огляд та консультації спеціалістів, лікаря та медичної сестри Мобільних медичних бригад від Червоного Хреста.

Мета — надати медичні послуги людям, що вимушено змінили місце проживання під час війни, і запобігти розповсюдженню інфекції та допомогти виявити захворювання серед ВПО та населення в цілому. Татьяні Душко подякували за піклування та організацію відносин. Об’єднавши спільні дії разом з Гірською Громадою можна покращити та створити додаткові можливості для ВПО. Один з напрямків, це «Банк Одягу».

Наступний проект “Shelter” реалізується за фінансування Canadian Red Cross. Проведено ремонтні роботи санітарних кімнат, замінено частину вікон, створено клас для навчання дітей. Команда Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України вдячна партнерам за співпрацю та посилює координацію дій і продовжує підтримувати моніторингові візити.

За інформацією Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *