08.05.2023      122      0
 

Відбулася нарада з питань соціального захисту


Соціальний захист військовослужбовців, ветеранів та внутрішньо переміщених осіб – пріоритетний напрям діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

Соціальні виплати, медичні гарантії, психологічна і правова підтримка, працевлаштування – ці та інші питання обговорили сьогодні на нараді перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Наталія Кравченко, заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Микола Турик та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації, голови територіальних громад Черкаського району.

Представники Черкаської, Смілянської, Канівської та Кам’янської територіальних громад поділилися власним досвідом організації соціальної підтримки категорійних громадян, їх сімей.

Наразі у кожній громаді надається допомога та соціальний захист тим, хто цього потребує, але є ряд проблемних питань.

Вже сьогодні необхідно напрацьовувати завдання і цілі для впровадження Стратегії формування системи переходу від військової служби до цивільного життя на місцевому рівні, організації соціальної та професійної адаптації як військовослужбовців, так і внутрішньо переміщених осіб.

На державному рівні запроваджено низку програм, які передбачають фінансову допомогу і окремим громадянам, і особам, які хочуть розвивати власну справу. Саме представники органів місцевого самоврядування мають інформувати громадян про їхні права та можливості.

Не стоять осторонь і громадські організації, зокрема, Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста України пропонує соціальний супровід найбільш вразливих верств населення.

Люди, які втратили близьких, домівки чи мають проблеми зі здоров’ям внаслідок російської агресії, мають відчувати підтримку та надійне плече держави і місцевої влади.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *