02.05.2023      109      0
 

Ігор Табурець про ситуацію в Умані


Усебічна допомога потерпілим і визначення наслідків. Такі пріоритети озвучив очільник області Ігор Табурець, перебуваючи на місці трагедії в Умані.

У місті вже повністю завершили рятувальні роботи після влучання ворожої ракети в житловий будинок 28 квітня. Усі служби спрацювали на відмінно.

– Ми в постійній комунікації із Президентом України, Офісом Президента і Мінвідновлення, а з міською владою у взаємодії 24/7, – відзначив посадовець. – У місцевій лікарні нині лишаються 2 людей. Їм надають усю необхідну допомогу. Ще одного пацієнта – дитину – транспортували до столичної лікарні. Уманська міська рада спрямувала 3,2 млн грн на першочергові потреби потерпілих. Також із обласного бюджету ми додаємо понад 5,2 млн грн: 2 млн грн – на ліквідацію наслідків ракетного удару, понад 3,2 млн грн – для надання матеріальної допомоги родинам загиблих і травмованим.

Аби оцінити та зафіксувати масштаби завданих збитків, відповідні комісії працюють у багатоповерхівці, куди було влучання, та у сусідніх будинках, що зазнали пошкоджень від вибухової хвилі. Утім уже зараз із відновленням помешкань допомагають партнери. Так, американський фонд GEM та HGBF, а також «Нова пошта» допомагатимуть із заміною вікон у будинках.

– Усі заміри беруть сьогодні, за кілька днів – візьмуться до роботи, – зауважив Ігор Табурець. – За попередніми даними, заміни потребують близько 1500 вікон. Відзавтра в поруйнованій дев’ятиповерхівці працюватимуть експерти. Вони дадуть відповідь на ключове питання, чи можна відбудувати під’їзд. Від цього залежатимуть наші подальші кроки. Наразі ми розселяємо в тимчасові житла 26 мешканців будинку, які цього потребують на сьогодні. Жодна родина не залишиться поза увагою! Ця біда – наша спільна.

Нагадуємо, діє номер «гарячої лінії»: 096 911 2 911. 

Пресслужба ОДА 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *