26.04.2023      138      0
 

На базі Черкаського державного технологічного університету відбувся науково-практичний семінар


На базі Черкаського державного технологічного університету відбувся науково-практичний семінар на тему: «Дозвільні документи у природоохоронній сфері як інструменти взаємодії в системі: бізнес – держава – громадськість».

Привітали учасників семінару заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Турченяк, в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, голова Черкаської обласної організації всеукраїнської екологічної ліги Наталія Фоміна.

У роботі семінару взяв участь перший заступник голови Черкаської райдержадміністрації Роман Хоменко.

Серед розглянутих питань:

  • Передача у використання на умовах оренди водних об’єктів.
  • Дозвільні документи у зазначеній сфері.
  • Зміни у природоохоронному законодавстві та дозвільна діяльність, як економічний інструмент у сфері екологічної політики.
  • Особливості здійснення моніторингу ресурсних можливостей та організації проектного менеджменту в територіальних громадах.
  • Водні об’єкти (поверхневі та підземні води): дозвільні документи на використання, права та обов’язки водокористувачів, відповідальність за самовільне водокористування.
  • Розробка програм та планів з санітарного очищення населених пунктів Черкащини.
  • Щодо можливостей використання фінансів міжнародних донорів.

Семінар організовано за участі Черкаської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, Черкаської обласної організаціїнаціонального молодіжного центру «Екологічні ініціативи» та ТОВ «НТЛЦ «Трімеко».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *