17.03.2023      117      0
 

Методи протидії домашньому насильству розглянули на комісії в ОВА


На Черкащині триває робота, спрямована на запобігання випадків домашнього насильства. Про те, що вдалося зробити та на чому зараз акценти, йшлося на комісії ОВА з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Як повідомив заступник очільника області Олександр Шамрай, минулого року в регіоні зафіксовано понад 6 тисяч звернень про випадки домашнього насильства.

– Цей показник досить високий, – зазначив посадовець. – Тож маємо спільне завдання – скоординована й комплексна робота у цьому питанні. Важливо забезпечити діяльність спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Ця робота має бути системною як у маленькому селі, так і у великому місті.

Під час зустрічі також обговорили ефективність надання соціальних послуг особам, які постраждали від домашнього насильства і насильства за ознакою статі. Мова йшла про соціальний супровід, консультування, екстрене або кризове втручання, профілактику випадків насильства.

Нагадаємо, в області функціонує низка центрів, куди можуть звернутися особи, які постраждали від цього типу насильства. Це притулки, денні центри соціально-психологічної допомоги, спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування. Окрім того, працюють 11 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Довідково:

В Україні за номером 1547 цілодобово та безкоштовно діє Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

Пресслужба ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *