16.03.2023      122      0
 

На Черкащині не зупиняються роботи із відбудови зруйнованої інфраструктури


Проект з відбудови одного з закладів освіти на Уманщині, що зазнав руйнувань у перші дні війни, відібрано для участі в програмі з відновлення України. Таке рішення ухвалено Представництвом Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні.

Обговорили реалізацію проекту  на зустрічі за участі першого заступника начальника ОВА Наталії Кравченко з представниками ПРООН в Україні.

– Це буде – один із масштабних проектів відновлення в регіоні, – наголосила посадовиця. – Втім ми не зупиняємо роботи із відбудови решти зруйнованої інфраструктури.  Реалізовуємо це в межах урядових програм, а також власними силами. Велика частина робіт відбувається за підтримки міжнародних фондів та організацій. І ми надзвичайно цінуємо допомогу партнерів. Адже така підтримка є ключовою та вкрай необхідною.

Учасники зустрічі також розглянули наступні пріоритетні проекти, що надзвичайно важливі для області. Зокрема, це створення реабілітаційного центру для тих, хто постраждав від збройної агресії росії в Україні,  та будівництво житла для ВПО.

Йшла мова і про проекти в галузі медицини та функціонування Центру креативної економіки Черкащини, що стане інноваційним хабом регіону. Це ще одна важлива ініціатива, що стосується післявоєнного відновлення економіки та забезпечення нових робочих місць.

Нагадаємо, Черкащина, як і інші регіони України, постраждала від російської агресії.

Так, на сьогодні в Державній електронній системі обліку руйнувань зареєстровано 218 об’єктів, з яких: 32 об’єкти комунальної власності; 181 об’єкт приватної власності; 5 об’єктів державної власності.

Наразі з 218 об’єктів –  25 відновлено повністю.

Пресслужба ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *