23.02.2023      127      0
 

Якісна та безпечна освіта під час війни – наш безумовний пріоритет, – Ігор Табурець


Освітня галузь Черкащини продовжує переформатовуватися під виклики воєнного часу. Про це сказав очільник області Ігор Табурець під час круглого столу “Вплив війни на результати навчання”, що відбувся в Умані під головуванням міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Начальник ОВА презентував досвід регіону.

Він нагадав, що з початком війни навчальний процес в області тимчасово зупинився.  Але з часом, коли безпекова ситуація дозволила його відновлювати, виявилось, що не всі заклади готові повертатися до навчання.

– У мирний час на балансі закладів освіти області перебували лише 44 протирадіаційні укриття, – розповів Ігор Табурець. – Тому спільно з органами місцевого самоврядування ми провели значну роботу з облаштування укриттів і визначили для себе курс на очне навчання.

До 1 вересня спільними зусиллями  забезпечено укриттями близько 60% закладів освіти, починаючи від садочка і завершуючи університетом. Наразі цей відсоток становить майже 82.

– Паралельно з цим спільно з освітянами перебудовуємо роботу всієї галузі під виклики воєнного часу, – додав очільник області. – Коли хтось думає, що долати освітні втрати і переформатовуватися, – це затратно та ресурсно, то не робити цього – ще дорожче. Бо інвестиції в освіту – інвестиції в майбутнє України!

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *