22.02.2023      142      0
 

Денис Шмигаль: Проукраїнська коаліція у світі сильна як ніколи


Майже через рік після початку повномасштабного вторгнення проукраїнська коаліція у світі сильна як ніколи. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 21 лютого.

«Військова, фінансова, політична допомога від наших партнерів не просто не зникла, але продовжує зростати. Союзники України розуміють важливість нашої перемоги в цій війні. Важливість для Європи та всього цивілізованого світу», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що 20 лютого відбувся історичний візит до Києва Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена. Під час зустрічі Президента Володимира Зеленського з Президентом США та його командою в широкому форматі порушувалося, зокрема, питання швидкого відновлення, на яке Сполучені Штати спрямовують 1,5 млрд доларів. А також виділення понад 1 млрд доларів на підтримку енергетики України та Молдови.

Також у понеділок до Києва приїжджала делегація МВФ на чолі з директором-розпорядником Фонду Крісталіною Георгієвою. За словами Дениса Шмигаля, Україна отримала вкрай позитивну оцінку роботи щодо виконання пунктів Моніторингової програми МВФ.

«Наше завдання наступними тижнями ще більш інтенсивно попрацювати, аби вже цієї весни Україна отримала багатомільярдну програму від МВФ. Наразі ми говоримо, що розмір цієї програми складе понад 15 млрд доларів. Це матиме надзвичайне значення для покриття бюджетного дефіциту», — зауважив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду України також подякував Уряду Японії та Прем’єр-міністру Фуміо Кісіді за анонсовану фінансову допомогу в розмірі 5,5 млрд доларів, які планується спрямувати на відновлення інфраструктури, і Уряду Норвегії та Прем’єр-міністру Йонасу Гар Стере за анонсовану багаторічну програму підтримки України на 7,5 млрд євро.

«Це кошти на військову, економічну та гуманітарну підтримку нашої держави. Такі кроки солідарності демонструють новий стратегічний підхід щодо підтримки України. Мова йде про багаторічну допомогу в посиленні України та допомогу нашій державі в реалізації Плану відновлення», — підкреслив Денис Шмигаль.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *