17.02.2023      132      0
 

За нами правда!, – Ігор Табурець на вшануванні пам’яті загиблих у боях за Дебальцеве


Пам’ятний день для українців. Вісім років тому в ці дні українські військові вкотре показали ворогу свою міць і незламність у боях за Дебальцеве. Вшанували подвиг захисників Дебальцівського плацдарму в обласному центрі. 

Відзначимо, утримуючи Дебальцевський виступ, українські захисники сковували переважаючі сили противника та зірвали плани бойовиків на масштабний наступ.

– Слава нашим героям, вічна пам’ять воїнам, які звідти повернулись на щиті…, – зазначив Ігор Табурець. – Їхні імена назавжди вписані в історію нашої держави, в історію нашої остаточної перемоги над російськими окупантами.

Нагадаємо, тоді у боях за Дебальцеве у січні-лютому 2015 року втретє, після Криму та Іловайська, росія вдалася до масштабного заcтосування в Україні своїх регулярних військ. Найгостріша фаза протистояння розпочалася 25 січня, після падіння Донецького аеропорту, і тривала до 18 лютого 2015 року.

За весь час оборони Дебальцевського виступу загинуло 136 українських військових, поранено – 331-го українського військового, інформують в Міністерстві оборони України. Серед полеглих – 21 житель Черкащини.

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *