15.02.2023      118      0
 

У лісах Черкащини встановили 65 фотопасток


У лісах Черкаської, Вінницької та Кіровоградської областей встановлено 83 фотопастки. Так сучасні технології допомагають лісівникам філій Центрального лісового офісу ДП “Ліси України” здійснювати охорону та захист лісів. Найбільше пасток у Черкаській області – 65, у Вінницькій та Кіровоградській областях – по 9 штук.

Фотопастки використовують для виявлення фактів засмічення лісів, незаконних рубок та контролю чисельності диких звірів. Механізм дії дуже простий – вони спрацьовують на рух і здійснюють фото та відео фіксацію в режимі реального часу.

Встановлюють техніку зазвичай біля підгодівельних майданчиків, рекреаційних пунктів, у місцях можливого вивозу сміття та незаконної заготівлі деревини.

Додатково на період дії розпорядження про заборону відвідування лісів, лісівники розміщують також фотофіксатори на лісових дорогах масового користування. Це допомагає виявляти порушників заборони.

Нагадуємо, шо розпорядження про заборону відвідування лісів у лісах Черкащини, Вінничини та Кіровоградщини діє на період воєнного стану.

За інформацією філії Центрального лісового офісу ДП “Ліси України” 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *