23.12.2022      143      0
 

Вифлеємський вогонь миру вже на Черкащині


Іскри вифлеємського вогоню миру з місця народження Ісуса Христа шириться світом та потрапляє до всіх, хто його потребує. Черкаські пластуни сьогодні принесли цей символ миру до обласної військової адміністрації.

Цей вогонь – символ доброї справи та підтримки, відзначають учасники черкаської молодіжної скаутської організації «Пласт». Цьогоріч він набуває ще більших сенсів.

– Цього року цей символ має особливе значення, – відзначив начальник ОВА Ігор Табурець. –  Бо він про віру, надію та добро. І про мир, який неодмінно настане після нашої перемоги. Дякую черкаським пластунам! Ворог не зміг забрати в нас це традиційне передання вогню з Вифлеєма. Як не забере світле свято Різдва Христового. Ми незламні в єдності та вірі!

Ідея поширення Вифлеємського вогню миру зародилася у 1986 році, аби підтримати тих, хто святкував Різдво не вдома – у лікарні, сиротинці. А вже за два роки потому українські пластуни вперше перебрали Вифлеємський вогонь від польських скаутів на митному переходу. Відтоді й поширюють його по всій Україні. Нині вогонь миру прибуває у кожне місто і село залізничними шляхами.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *