14.12.2022      111      0
 

Легенда спорту: олімпійський чемпіон Андрій Хіміч святкує 85-річчя


Легенда спорту. Олімпійський чемпіон. Віртуозний тренер, який виховав не одне покоління спортсменів. Сьогодні, 14 грудня, Андрій Хіміч святкує 85-річчя.

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець долучився до привітань ювіляра.

– Ваш життєпис – це історія справді сильного та незламного, – звернувся до чемпіона очільник області. – Ваша спортивна кар’єра вражає. Спорт важливий у всі часи. Бо сильна нація – це здорова нація. І дякую кожному, хто тримає наш спортивний фронт. Переможемо й обов‘язково разом відновимо всі спортивні традиції на Черкащині.Під час урочистостей начальник ОВА спільно з головою облради вручив Андрію Хімічу відзнаку «За особливі заслуги перед Черкащиною».

Довідково:Уперше веслувати на каное Андрій Хіміч спробував у 1956-му, коли навчався на факультеті фізвиховання Черкаського педінституту. А вже у 1964 році у складі збірної поїхав на Олімпійські ігри до Токіо, де завоював «золото» на каное-двійці на дистанції 1000 м.У 1979 році обійняв посаду директора Черкаської ДЮСШ із веслування ДСТ «Авангард».У жовтні 1985 року розпочав тренерську діяльність, тренуючи секцію веслування при місцевому колгоспі в смт Чорнобай.Після виходу на пенсію продовжив активну діяльність з популяризації олімпійського руху на Черкащині, постійно долучається до проведення Олімпійських уроків.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *