03.11.2022      123      0
 

Судитимуть чергову інтернет-прибічницю «русского мира»


Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки одного із сіл Черкаського району, яка поширювала матеріали, що містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році (ч. 2 ст. 4362 КК України).

Слідством встановлено, що у період дії воєнного стану, введеного у зв’язку зі збройною агресією РФ проти України, жінка на своїй сторінці в Інтернет-мережі «Одноклассники» поширювала публікації, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України. Ураховуючи, що сторінка правопорушниці має відкритий доступ, такі світлини стали доступними значному колу осіб.

Судом підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Черкаського РУП ГУНП України в Черкаській області.

Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією майна або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Черкаської обласної прокуратури


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *