11.10.2022      115      0
 

Прокуратура на Черкащині розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни


За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури слідчими УСБУ в Черкаській області розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни військовослужбовцями держави-агресора (ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідством з’ясовано, що 10 жовтня 2022 року військовослужбовцями збройних сил рф у порушення норм міжнародного гуманітарного права завдано чергових ракетних ударів по житловому сектору одного із сіл Черкаського району.

Унаслідок ракетного удару одна особа отримала тілесні ушкодження. Також пошкоджено декілька десятків приватних домоволодінь місцевих жителів. Ступінь тілесних ушкоджень та майнової шкоди наразі з’ясовується.

За попередніми даними противником застосовано авіаційну ракету класу «повітря-земля». Будь-які військові цілі поряд із пошкодженими цивільними об’єктами відсутні.

На місці події працювали прокурори Черкаської обласної прокуратури, слідчі та оперативники УСБУ в Черкаській області, співробітники ГУ ДСНС та ГУНП в Черкаській області.

За інформацією Черкаської обласної прокуратури


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *