06.10.2022      231      0
 

В Черкаському районі працює підприємство з Херсонщини


В умовах повномасштабної війни економічна складова займає важливе місце у подальшому розвитку громад, регіонів та в цілому держави. Сприяти діяльності релокованих підприємств із зони бойових дій є першочерговим економічним завданням для керівників органів державної влади та місцевого самоврядування.

Фактично з нуля на Черкащині розпочала роботу швейна компанія. Влітку вона релокувалася до регіону з Херсонщини. Відтоді відновила роботу та поступово розширюється.

Як працює нововідкрита філія підприємства у Корсунь-Шевченківському оглянув начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець та начальник Черкаської РВА Валерія Бадурко. Швейна компанія спочатку запустила своє виробництво у Черкасах, а нещодавно й у Корсунь-Шевченківському.

На черзі відкриття філії у Смілі. Виробництво змушене евакуюватися з Херсонщини, де працювало з десяток років аж поки не прийшли російські окупаційні війська. Наразі підприємство входить до переліку найбільших в Україні компаній у сфері легкої промисловості.

Станом на сьогодні на Черкащину вже релокувались 34 підприємства з регіонів, де тривають бойові дії або тимчасово окупованих. Ще 7 – у процесі. На рівні обласної військової адміністрації їм надають всю необхідну підтримку.



Черкаська районна військова адміністрація, в межах повноважень, всебічно сприяє діяльності релокованих підприємств. Адже нове виробництво – це нові робочі місця та наповнення державного і місцевих бюджетів. А це величезний плюс для соціально-економічного розвитку територій.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *