03.10.2022      163      0
 

В Черкаській РВА відбулася нарада: обговорили нагальні питання життєдіяльності району


На початку робочого тижня начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко провела нараду з керівниками галузей щодо подальших планів спільної діяльності за напрямками.

У зв’язку зі змінами в законодавстві, відповідно до постанови КМУ від 16.09.2022 №1041 прийняте рішення щодо передачі повноважень із призначення та виплати житлових субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги від міських (міст обласного значення) та районних органів соцзахисту до органів Пенсійного фонду України. Обговорили алгоритм дій щодо виконання постанови.

В нашій державі формуватимуть спроможну мережу лікарень. Ще у липні Верховна Рада України ухвалила законопроект про новий етап медичної реформи. Реформа передбачає, що кожна область стане окремим госпітальним округом. Зараз наші лікарні поділені за територіальним принципом на обласні, районні та міські. Часто мають задубльовані функції. Натомість у межах госпітального округу медзаклади будуть розділені за функціоналом. У зв’язку з цим маємо докласти максимум зусиль для успішної реалізації реформи у нашому районі.

Щодо ремонту доріг. ТОВ «ДС ПромГруп» проведено ремонтні роботи на ділянці автодороги державного значення Н-02 /М-06/ Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Свофіївка. Підрядною організацією ТОВ «Ростдорстрой» проводиться експлутаційний ремонт ділянки автодороги місцевого значення О 241311-4 Сміла-Березняки-Райгород-Кам’янка. Проведено ремонтні роботи на ділянці автодороги державного значення Т-24-01 Суботів-Медведівка-Кам’янка.

Зростає кількість внутрішньо переміщених осіб у районі.
Наразі офіційно зареєстрованих ВПО у Черкаському районі – 60072 осіб, з них у Черкасах – 25835 осіб, у Смілі – 6949, у Каневі – 4282.

У черговий раз очільниця району наголосила головам громад про необхідність ліквідації несанкціонованих блокпостів. Також зазначила, що наближається зима, встановлені конструкції заважатимуть проходженню снігоочисної техніки та можуть стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Особливо відповідально прошу всіх ставитися до сигналів повітряних тривог! Ворог непередбачуваний і жорстокий”, – зауважила голова району.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *