22.08.2022      120      0
 

Кожен акт підпалу – це злочин проти тендітного світу природи


Попереджаємо суб’єктів господарювання та громадян про дотримання вимог природоохоронного законодавства та вжиття відповідних заходів реагування щодо попередження незаконних дій під час реалізації об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України.

Шановні громадяни!

Будьте максимально відповідальними у пожежонебезпечний період, коли сухостій  спалахує від найменшої іскри та пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху.

Прикро, що деякі громадяни нехтують правилами безпечної поведінки в навколишньому середовищі. Через їхню необачність під загрозою опиняються багатовікові дерева, рідкісні рослини, гинуть звірі, птиця та комахи, а головне – завдається величезна школа здоров’ю людей та навколишньому середовищу.

З прийняттям «Кодексу України про адміністративні правопорушення», звертаємо увагу мешканців громад Черкаського району про наступне :

самовільне випалювання рослинності або її залишків, в тому числі стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків, опалого листя та дрібного сміття тягне за собою накладення штрафу;

порушення правил поводження з побутовими відходами, а саме: порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідації та використання відходів, карається законом.

Пам’ятайте, за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *