04.07.2022      195      0
 

Відбулась координаційна нарада з керівниками структурних підрозділів Черкаської РВА


Голова Черкаської РВА Валерія Бандурко провела координаційну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

Про головне у Черкаському районі станом на сьогодні.

Навчальний процес.

Триває підготовка закладів освіти до нового навчального року. Розпорядженням Черкаської РВА «Про організацію перевірки захисних споруд цивільного захисту навчальних закладів» утворено відповідну комісію. Здійснюється обстеження споруд та споруд цивільного захисту на об’єктах закладів освіти Черкаського району, складаються Акти оцінки об’єкта щодо можливості його використання для укриття учасників освітнього процесу, як споруди подвійного призначення та найпростіші укриття.

Діти.

Сприяємо забезпеченню житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Спільно з виконавчими комітетами сільських рад вирішуємо питання надання соціального житла.

Ремонт доріг.

Завершено ремонтні роботи на автодорозі Городище-Шпола-Новоукраїнка-Бобринець-Устинівка на відстані 6,6 км від Городища у напрямку Шполи. Частково проведено ямковий ремонт автодороги місцевого значення Сміла-Березняки-ст.Райгород, від Сміли до Великої Яблунівки. Проводиться ремонт тріщин асфальтного покриття комунальних доріг у Каневі. Наразі здійснюється нанесення дорожньої розмітки у населених пунктах біля шкіл на автодорозі від міста Корсунь-Шевченківський до села Мошни. На дорогах державного значення підрядними організаціями в рамках експлуатаційного утримання здійснюється ремонт асфальтного покриття.

Жнива.

Господарства району розпочинають жниво-збиральні роботи. Розпочали жнивувати, зокрема, ТОВ «Дельта» (с.Думанці), ТОВ «Голов’ятинське» (с.Голов’ятине), ФГ «Промінь 2013» (с.Голов’ятине). Перші культури, які підлягають збору – озимий горох (урожайність 30 ц/га) та озимий ячмінь (урожайність 45ц/га). З урахуванням погодних умов очікується, що розпал жнив припаде на першу половину липня.

Допомога ВПО.

Кількість внутрішньо-переміщених осіб у Черкаському районі станом на 04.07.2022 – 57115 осіб, з них у Черкасах – 22648, у Смілі – 5390, у Каневі – 4063.Рух гуманітарних вантажів триває. Дякую волонтерам, які продовжують постачати нам допомогу. Усе, що отримали, відразу передаємо на громади та громадські організації згідно з потребами.

Гаряча лінія допомоги працює. Якщо потребуєте допомоги – телефонуйте за номерами:

068 277 48 20, 063 051 37 08, 0 4733 2 00 60.

Працюємо! Переможемо!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *