11.04.2022      166      0
 

Начальник РВА Валерія Бандурко провела щотижневу координаційну нараду


Начальник РВА Валерія Бандурко провела нараду з працівниками структурних підрозділів Черкаської районної військової адміністрації.

Підбили підсумки роботи телефонів гарячої лінії.

За період з 15.03. по 10.04.2022 року на телефони „ гарячої лінії “ Черкаського району звернулось 178 громадян – мешканців м. Черкаси, Черкаського району та вимушених переселенців з областей України, охоплених воєнними діями. Кожному з них надано вичерпні консультації з питань звернення.

Продовжуємо допомагати людям, які постраждали внаслідок російської агресії.

З початку повномаштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України до Черкаського району з територій, де відбуваються активні бойові дії почали прибувати люди, які вимушені були тікати від війни. Всього з 24.02.2022 до району прибуло 31013 осіб, з них 5712 перебували тимчасово та вирушили на інші території, а 25301 особа – залишилися проживати в нашому районі. В основному це жінки, діти та люди похилого віку.

До дистанційного навчання в навчальні заклади району долучилося 1643 учні із числа переселенців.

Всі переміщені особи забезпечені житлом. До забезпечення переміщених осіб одягом, продуктами харчування, засобами гігієни та ліками долучаються представники бізнесу, місцеві мешканці, релігійні та громадські організації, налагоджено процес видачі гуманітарної допомоги.

Проаналізували нові аспекти регулювання земельних відносин в умовах воєнного часу.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24.03.2022 N2145 передбачено, що територіальні громади у межах своїх повноважень мають право укладати договора оренди земельних ділянок з суб’єктами господарювання, які націлені на забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. Черкаська районна військова адміністрація забезпечує державну реєстрацію укладених договорів.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *