28.12.2021      179      0
 

Домашнє насильство: як запобігти та протидіяти


У разі вчинення будь-якого виду домашнього насильства особи, які постраждали мають право звернутися із відповідною заявою як до органів поліції за місцем свого проживання (перебування), так і до виконавчих комітетів міських, сільських рад, органів опіки та піклування, навчальних закладів, установ охорони здоров’я.

В Україні цілодобово та безкоштовно за телефонним номером 1547 працює „гаряча лінія‟ з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

У Черкаській райдержадміністрації функціонує сектор підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення, який відповідає за координацію заходів у сфері протидії та запобігання домашньому насильству в Черкаському районі. Завідувач сектору–Шевченко Марія Миколаївна: e-mail: [email protected].

Якщо у Ваших  відносинах з близькими (оточуючими) присутній моральний тиск, примус, маніпуляції, образи чи приниження,  що  свідчить про ознаки домашнього насильства, або Вам стало відомо про факти торгівлі людьми.

1) Ви  можете повідомити про це скориставшись телефонним номером 1547;

2) звернутись за номерами (0472) 64-34-72; 0984979369 до сектору підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Черкаської районної державної адміністрації.

 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *