07.10.2021      167      0
 

На 120 підприємствах виявлено зауваження до стану пристроїв автоматичного частотного розвантаження


Управліннями Держенергонагляду в областях здійснено оцінювання стану пристроїв автоматичного частотного розвантаження (далі – АЧР), встановлених на підстанціях споживачів електричної енергії та інших енергооб’єктах. Моніторинг здійснено щодо належного технічного стану елементів обладнання системної протиаварійної автоматики відповідно до вимог Правил про безпеку постачання електричної енергії, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 27 серпня 2018 року № 448, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2018 року за № 1076/32528 (далі – Правила).

Автоматичне частотне розвантаження являє собою систему автоматичного регулювання навантаження, підключеного до енергосистеми в разі різкого зниження частоти. Регулювання здійснюється за допомогою відключення споживачів, у залежності від категорії їх значимості.

Моніторинг стану пристроїв АЧР здійснювався на виконання пункту 6 протоколу наради Кабінету Міністрів України про стан підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2021/22 року від 11 серпня 2021 року.

Загалом було оцінено стан пристроїв АЧР, встановлених на підстанціях споживачів електричної енергії та інших енергооб’єктах, 186 підприємств. У ході заходів були виявлені зауваження до стану пристроїв АЧР на енергооб’єктах 120 підприємств у таких регіонах:

Дніпропетровській, Запорізькій областях та м. Києві – по 11 підприємств;

Донецькій та Львівській областях – по 10;

Рівненській області – 9;

Харківській областях – 8;

Вінницькій області – 6;

Житомирській, Івано-Франківській та Полтавській областях – по 5;

Київській, Сумській та Черкаській областях – по 4;

Волинській, Луганській, Миколаївській та Чернігівській областях
– по 3;

Одеській та Херсонській областях – по 2;

Закарпатській області – 1.

За підсумками моніторингів та з метою стабільного проходження осінньо-зимового періоду 2021/22 року всім керівникам підприємств, на яких було виявлено зауваження до стану пристроїв АЧР, надано відповідні рекомендаційні листи щодо вжиття заходів з усунення виявлених порушень.

Детальніше : https://bit.ly/3BwmM96


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *