01.10.2021      191      0
 

У Черкасах затвердили Концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів на 5 років


ID:148289642

Концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів Черкас затвердили на сесії міської ради. 39 із 42 депутатів міської ради проголосували «за».

Очікуваним результатом розвитку цифрових компетентностей жителів міста Черкаси є досягнення не менше 80% цифрової грамотності населення за 5 років.

Також планується побудувати розвинуту міську інтегровану систему цифрової освіти, забезпечити функціонування центрів доступу до цифрової освіти, організувати ефективні безкоштовні курси з цифрової грамотності базового рівня, функціонування програми «Цифрові лабораторії» в закладах середньої та професійно-технічної освіти.

Завдяки використанню цифрових технологій жителі Черкас зможуть ефективніше набувати знань, умінь та навичок у багатьох інших сферах життя.

Нагадаємо, у березні 2021 року Кабінет Міністрів схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей для громадян України до 2025 року. Після цього органи влади на місцевому та регіональному рівнях розробляють власні Концепції та плани дій, спрямовані на розвиток цифрових компетентностей мешканців населених пунктів.

Таку концепцію затвердили вже в Тернополі, Мукачеві, на Миколаївщині, Хмельниччині, Волині, Полтавщині, Луганщині, Мирноградській громаді на Донеччині, Житомирі та інших регіонах України. У червні 2021 року стартував проект із цифровізації Черкащини — Digital Cherkasy.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *