13.04.2021      191      0
 

Більше 19 тисяч бійців області отримали допомогу з початку АТО


З 2014 року, відколи в Україні розпочалася антитерористична операція, і до 2020 року матеріальну допомогу отримали 19 083 учасники АТО та членів їх сімей. Їм сплатили фінансова допомогу на понад 8,9 млн грн з обласного бюджету Черкащини.

Загалом на Черкащині в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває на обліку 11 118 учасників антитерористичної операції. Вони мають статус учасника бойових дій. Також обліковано 985 осіб, які мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни. Статус члена сім’ї загиблого встановили 327 особам за загиблими військовослужбовцями під час проведення антитерористичної операції. Цим категоріям осіб надаються пільги гарантовані державою.

– Ми надаємо належну соціальну підтримку нашим захисникам у межах вихначених повноважень, як органів соціального захисту, – каже директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. – За рахунок коштів обласного бюджету в межах обласної комплексної програми «Турбота» цього року належну матеріальну допомогу отримали вже 22 учасники АТО на 11 тисяч гривень. Крім того, вже 2021 року здійснили виплату за рахунок коштів обласного бюджету одноразової грошової допомоги в розмірі 50 тис. грн одному члену сім’ї особи, смерть якої пов’язана з проведенням АТО в східних регіонах України.

Загалом на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 211 сімей осіб, смерть яких пов’язана з проведенням АТО в східних регіонах України. З початку проведення АТО одноразова грошова допомога в розмірі 50 тис. грн. виплачена 192 членам сімей на 9,6 млн грн.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *