07.04.2021      330      0
 

«Лише за один тиждень кількість захворювань зросла вдвічі», – Олександр Скічко про ситуацію з COVID-19 в області


На сьогодні Черкащина залишається в «помаранчевій зоні». Однак епідемічна ситуація з кожним днем погіршується і кількість захворювань збільшується. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко на сьогоднішньому брифінгу.

Лише за один тиждень кількість захворювань зросла вдвічі. 30 березня було 280 нових випадків заражень за добу, а 6 квітня – 599 випадків. Так само збільшується кількість госпіталізованих.

На сьогодні заповненість ліжок у Черкаській області – 50%. Загальна кількість розгорнутих ліжок – 3100. Завантаженість ліжок у Черкасах – 69,6%.

Заповненість ліжкомісць в кожній лікарні не однакова. Наприклад, у Третій Черкаській міській лікарні завантаженість ліжок близько 100%. Але є інші заклади, де завантаженість нижча.

«Ми намагаємося змінювати маршрути для того, щоб балансувати завантаженість ліжкомісць. Тому розгорнули додаткові ліжка в Черкаській районній лікарні, щоб туди перенаправити хворих. Ми компенсуємо місто за рахунок обласних закладів, зокрема обласної лікарні, тому що потужності значно більші. Але все одно ситуація досить складна», – каже Олександр Скічко.

Наразі складно спрогнозувати, чи опиниться Черкащина в «червоній зоні» і коли це буде. Але якщо не буде результату від впровадження додаткових обмежень, то Черкащину переведуть в «червону зону» і доведеться вводити локдаун.

«Поки що немає інформації про те, що Черкащина має опинитися в «червоній зоні» найближчим часом, але у будь-якому випадку ми маємо бути до цього готовими. Тому вкотре звертаюся до всіх мешканців Черкас і Черкаської області про дотримання епідеміологічних норм. Звертаюся до керівників територіальних громад. Надзвичайно важливо, щоб вони сьогодні контролювали ситуацію на місцях – проводили місцеві комісії ТЕБ та НС, уводили додаткові обмеження. Ми не хочемо вводити загальнообласні обмеження, тому що в кожному районі різна ситуація. Але це невідворотний процес і краще уводити обмеження поступово, ніж закрити всіх і надовго», – говорить очільник області.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *