18.03.2021      174      0
 

«Питання щодо введення в експлуатацію Черкаського аеропорту можна вирішити вже цього року», – Олександр Скічко


Знайти оптимальний шлях виходу з ситуації і зрозуміти, як рухатися далі в проблемі роботи Черкаського аеропорту. Це основне завдання на сьогодні, щоб запустити роботу летовища. Щоб вирішити це питання, 17 березня у Черкаському аеропорту голова Черкаської ОДА Олександр Скічко зібрав усіх, від кого залежить його запуск.

На зустрічі зібралися представники обласної ради, керівник «Украероруху» Андрій Ярмак та представник «Державіаслужби» Григорій Голодняк, голова постійної комісії з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Черкаської облради Олег Петренко, директор КП «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради» Іван Далібожак, голова Державного агентства інфраструктурних проектів України Кирило Хом’яков, начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, директори та начальники управління всіх профільних департаментів в ОДА.

«Питання з введенням в експлуатацію та сертифікацією аеропорту можна вирішити вже цього року, і, вважаю, це треба робити. Проте це не означатиме повноцінного запуску та роботи аеропорту в Черкасах, бо ще є борги за ПДВ, Пенсійному фонду, земельному податку. Для запуску в Черкасах пасажирських перевезень необхідна купівля додаткового обладнання, а це значні кошти – до 20 млн. Більше того, все одно аеропорт зможе працювати зі значними обмеженнями. А для того, щоб аеропорт приймав літаки класу Boeing, потрібна реконструкція «руліжки», світлосигнальної системи та перону – ще не один мільйон гривень», – каже Олександр Скічко.

На наступному тижні Олександр Скічко планує зробити прес-брифінг, на якому детально пояснить теперішню ситуацію з аеропортом – чому так сталося  і як рухатися далі.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *