18.02.2021      238      0
 

З-поміж основних пріоритетів – нові об’єкти «Великого будівництва», – Олександр Скічко


Пріоритетні завдання в межах програми Президента України «Велике будівництво» озвучив під час сьогоднішньої прес-конференції очільник області Олександр Скічко. Йшлося, зокрема, і про перспективні нові проекти нинішнього року.

Пан Олександр зауважив, що одним із таких є дитячий садочок у мікрорайоні «Митниця» м. Черкаси:

– Побудова садочка – нагальна потреба для обласного центру. Кошти на будівництво в межах «Великого будівництва» вирішено було спрямувати відповідно до завдання Президента України Володимира Зеленського після його візиту до Черкас. Це проект, який був переданий нам від міста Черкаси. Він має експертизу, що розробляла міська влада, і відповідну вартість. Коли відбудуться всі необхідні процедури, проведені профільними фахівцями, буде відома остаточна вартість. Можливо, вона зменшиться. Ми також до цього прагнемо. Нині ж відповідно до тих документів, що отримали від ЧМР, – маємо такий проект і такі суми.

За словами голови ОДА, ще один важливий проект – Шевченківський культурний центр у Каневі.

– У планах – завершити цей об’єкт вже цього року, – говорить Олександр Олександрович. – Працюємо нині над концепцією. Але в цілому хочемо, аби цей об’єкт став центром шевченківської творчості. Аби там відбувалися шевченківські дні, які проходять у Києві. Хочемо, щоб там розміщувалася експозиція робіт Тараса Шевченка. Також важливо, аби в закладі канівські діти займалися в різних гуртках, розвиваючи таким чином позашкільну освіту. У центрі має кипіти життя.

Серед пріоритетів у межах «Великого будівництва» на 2021 рік, за словами О. Скічка, – також Будинок культури в Умані, реконструкція незавершеної будівлі критого басейну гімназії імені С.Д. Скляренка в Золотоноші, медичні амбулаторії.

Стосовно «Великого будівництва» доріг у 2021-му, то майже 150 км доріг планують відновити цього року. Остаточна сума буде визначена відповідно до Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду, затвердженого Постановою КМУ.

На дороги ж місцевого значення маємо нині 599,3 млн грн.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *